KoRaK Po KoRaK br. 4

Advent
03/12/2017
Ljubav kakvu želim…
06/12/2017

ULIČNI SVIRAČ

IZMEĐU DOLASKA I ODLASKA

Između ova dva posvećena čina, za nas najvažnija, prostire se život.

Postoji usmeno predanje koje kaže: Davši nam život Bog je rekao: – Živite ga u radosti! Užijte svu njegovu pozitivnu puninu, a kad dotraje, zamijenit ću vam ga novim.

Naš se ljudski vijek znatno produljio, pa danas sresti krepka devedesetogodišnjaka i nije neka rijetkost, a i stogodišnjaci su sve brojniji. Znajući ovu istinu, osvješćujmo u sebi spoznaju da imamo dovoljno vremena za sve planirano, za sve zasnovano, za sve izazove koji nam se nađu na putu, samo trebamo usporiti životnu trku koja nas je sve zarobila. I nas i naše vrijeme. Jer životna svrha nije samo – IMATI, pogotovo ne samo u materijalnom smislu, već i POSTOJATI! Postojati i biti! Biti na ponos i radost sebi, svojim dragima, svim ljudima koje ćemo sretati u životu i svemu što nas okružuje. Osmisliti životnu puninu, životno zadovoljstvo i užiti ga, to je bit našeg poslanja i njegova svrha u ovom bitku. A ne da pred sam odlazak žalimo što nismo više vremena posvetili svojim najbližima. Podarili više radosti i ljubavi i primili je.

Nadajmo se da ćemo svi u tome uspjeti, i da ćemo u svojoj poznoj dobi, već pomalo umorni, ali zadovoljni, razmišljati bez straha i bogobojazni o odlasku iz ovih predjela.

Vaša Stana Lovrić