RADOSTAN ADVENTSKI SUSRET U DOMU ZA STARIJE OSOBE TREŠNJEVKA, PODRUŽNICA DRENOVAČKA 30

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi 2018. /Palijativna njega – jer sam ja bitan!
03/10/2018
ČESTITKA EMPT
19/12/2018

RADOSTAN ADVENTSKI SUSRET U DOMU ZA STARIJE OSOBE TREŠNJEVKA, PODRUŽNICA DRENOVAČKA 30

Na inicijativu Ekumenskog mobilnog palijativnog tima Župe Presvetog Trojstva Zagreb – Prečko (EMPT) u prostorijama Doma za starije osobe Trešnjevka, Podružnica Drenovačka 30, u subotu 8. prosinca 2018. održan je svečani adventski domjenak za štićenike Doma.
Prigodne govore održali su Ružica Rožman, dipl. ing. soc. rada, predstojnica podružnice Drenovačka 30 kao predstavnica ustanove domaćina, Antun Midžić, voditelj Ekumenskog mobilnog palijativnog tima koji je sredstvima donacija nabavio medicinsku opremu i organizirao domjenak u suradnji sa stručnim timom Doma, te Stana Lovrić, volonterka EMPT-a, viša medicinska sestra u mirovini i književnica, koja je u korist štićenika Doma donirala prihod od prodaje svoje nove knjige Iz Ivanovog dnevnika i druge priče, a djelatnicima Doma darovala primjerke spomenute knjige s posvetom. Svečanom ugođaju doprinijeli su svojim nastupom zbor korisnika Doma te članovi zbora mladih „Plam“ iz Župe sv. Nikole Tavelića u Kustošiji, koji su izveli odabrane adventske i božićne pjesme. Uslijedilo je druženje volontera, zaposlenika i štićenika Doma uz probrane slane i slatke delicije, voće i zdrave napitke.
Nakon svečanog dijela programa volonteri Ekumenskog mobilnog palijativnog tima posjetili su najteže bolesnike u njihovim sobama i uručili im prigodne darove.
Bio je to zaista radostan susret za sve sudionike, prožet iskrenom ljubavlju prema bližnjemu u duhu Došašća i radosnog iščekivanja rođenja Isusa Krista, našega Spasitelja.